V.U.K.

Kako je bilo na trećem GGWP humanitarnom LAN turniru

Zadnja dva vikenda mjeseca svibnja u studentskom su klubu Studentskog doma Varaždin bila rezervirana za održavanje trećeg po redu GGWP humanitarnog LAN turnira.

Good Game, Well Played, pohvalni izraz uvriježen među igračima

Zadnja dva vikenda mjeseca svibnja u studentskom su klubu Studentskog doma Varaždin bila rezervirana za održavanje trećeg po redu GGWP humanitarnog LAN turnira. Događaj u cijelosti organiziraju studenti varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), pod okriljem varaždinske Udruge mladih V.U.K., u suradnji sa  Studentskim odborom Studentskog doma u Varaždinu i Sportskom udrugom FOI-ja.

GGWP humanitarni LAN turnir je lokalni gejming (eng. gaming) događaj koji organiziraju naši članovi zajedno s ekipom zainteresiranih i motiviranih volontera, a koji je narastao iz ideje okupljanja zainteresiranih studenata oko računalnih igara, u humanitarno-natjecateljskom duhu. Ovaj je put humanitarni dio turnira usmjeren prema korisnicima Udruge za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji “Nova budućnost” u Varaždinu. Prije toga, prošli je GGWP humanitarni LAN turnir bio usmjeren prema Socijalnoj samoposluzi “Kruh Sv. Antuna” u Varaždinu.

Ovo treće izdanje turnira bilo je planirano za oba vikenda, no u posljednjem je trenutku, kao reakcija na ideju kreativnih volonterka Kristine i Ene, kompetitivno ozračje drugog vikenda turnira pretvoreno je u opušteno druženje uz računalne igre, u obliku događaja GGWP igraonica. Takav je obrat događaja naišao na opće zadovoljstvo i iznimno pozitivne reakcije, što znači da ovo sigurno neće biti zadnji takav događaj. Turniru je službeno pristupilo 15-ak natjecatelja, dok je GGWP igraonicu posjetilo oko 40 igrača. Za vrijeme oba vikenda prikupljane su donacije u preporučenom iznosu od 20 kn za vrijeme trajanja turnira i bez preporuke za vrijeme GGWP igraonice, te je prikupljeno ukupno 563 kn, uz uloženih više od 150 sati volonterskog rada.

Hvala volonterima i sponzorima!

Osim uvijek spremnih, vrijednih i voljnih volontera i su- i organizatora (V.U.K., SU FOI i SOSDV), vrijedno je ovdje spomenuti i velikodušne sponzore koji su nam pomogli ostvariti ovaj događaj: Studentski centar Varaždin koji je ustupio prostor, Alpha-M osiguravanjem nagrada za najbolje igrače, Gavrilović pružanjem slasne prehrane za sve sudionike, te Crveni križ Pula. Woolf, Autobusni prijevoz Varaždin i LifeClass Terme Sveti Martin pomažu nam organizirati i ostvariti sasvim poseban doživljaj za djecu varaždinske udruge Nova budućnost u društvu naših aktivnih volontera 😉

Osim samog odmjeravanja vještina u računalnim igrama, studentima u Varaždinu i ostaloj zainteresiranoj javnosti želimo približiti ideju sve popularnijeg esporta, ali i svijeta razvoja računalnih igara te svega što takvu aktivnost prati.

Više o turniru potražite na Facebook stranici GGWP humanitarnog LAN turnira, dok se za sve dodatne informacije možete javiti na adresu e-pošte: ggwpturnir@gmail.com.

S obzirom na bogato iskustvo s već 3 ostvarena GGWP LAN hurnira, pripreme za četvrto izdanje već su krenule! 🙂


Ove i dodatne fotografije dostupne su i u albumu.

Što ti misliš? Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.