Kako je bilo na trećem GGWP humanitarnom LAN turniru

Good Game, Well Played, pohvalni izraz uvriježen među igračima

Zadnja dva vikenda mjeseca svibnja u studentskom su klubu Studentskog doma Varaždin bila rezervirana za održavanje trećeg po redu GGWP humanitarnog LAN turnira. Događaj u cijelosti organiziraju studenti varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), pod okriljem varaždinske Udruge mladih V.U.K., u suradnji sa  Studentskim odborom Studentskog doma u Varaždinu i Sportskom udrugom FOI-ja.

GGWP humanitarni LAN turnir je lokalni gejming (eng. gaming) događaj koji organiziraju naši članovi zajedno s ekipom zainteresiranih i motiviranih volontera, a koji je narastao iz ideje okupljanja zainteresiranih studenata oko računalnih igara, u humanitarno-natjecateljskom duhu. Ovaj je put humanitarni dio turnira usmjeren prema korisnicima Udruge za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji “Nova budućnost” u Varaždinu. Prije toga, prošli je GGWP humanitarni LAN turnir bio usmjeren prema Socijalnoj samoposluzi “Kruh Sv. Antuna” u Varaždinu.

Ovo treće izdanje turnira bilo je planirano za oba vikenda, no u posljednjem je trenutku, kao reakcija na ideju kreativnih volonterka Kristine i Ene, kompetitivno ozračje drugog vikenda turnira pretvoreno je u opušteno druženje uz računalne igre, u obliku događaja GGWP igraonica. Takav je obrat događaja naišao na opće zadovoljstvo i iznimno pozitivne reakcije, što znači da ovo sigurno neće biti zadnji takav događaj. Turniru je službeno pristupilo 15-ak natjecatelja, dok je GGWP igraonicu posjetilo oko 40 igrača. Za vrijeme oba vikenda prikupljane su donacije u preporučenom iznosu od 20 kn za vrijeme trajanja turnira i bez preporuke za vrijeme GGWP igraonice, te je prikupljeno ukupno 563 kn, uz uloženih više od 150 sati volonterskog rada.

Hvala volonterima i sponzorima!

Osim uvijek spremnih, vrijednih i voljnih volontera i su- i organizatora (V.U.K., SU FOI i SOSDV), vrijedno je ovdje spomenuti i velikodušne sponzore koji su nam pomogli ostvariti ovaj događaj: Studentski centar Varaždin koji je ustupio prostor, Alpha-M osiguravanjem nagrada za najbolje igrače, Gavrilović pružanjem slasne prehrane za sve sudionike, te Crveni križ Pula. Woolf, Autobusni prijevoz Varaždin i LifeClass Terme Sveti Martin pomažu nam organizirati i ostvariti sasvim poseban doživljaj za djecu varaždinske udruge Nova budućnost u društvu naših aktivnih volontera 😉

Osim samog odmjeravanja vještina u računalnim igrama, studentima u Varaždinu i ostaloj zainteresiranoj javnosti želimo približiti ideju sve popularnijeg esporta, ali i svijeta razvoja računalnih igara te svega što takvu aktivnost prati.

Više o turniru potražite na Facebook stranici GGWP humanitarnog LAN turnira, dok se za sve dodatne informacije možete javiti na adresu e-pošte: ggwpturnir@gmail.com.

S obzirom na bogato iskustvo s već 3 ostvarena GGWP LAN hurnira, pripreme za četvrto izdanje već su krenule! 🙂

Ove i dodatne fotografije dostupne su i u albumu.