Epilog 3. GGWP humanitarnog LAN turnira

Konačno održan izlet za djecu Udruge Nova budućnost, u suradnji sa Sportskom udrugom FOI-ja, LifeClass Termama Sveti Martin te Autobusnim prijevozom Varaždin, urodio je jedinstvenim feel-good doživljajem za sve uključene – i djecu i volontere pratitelje.

Kad organizaciju događaja predvode studenti – kao što je GGWP humanitarni LAN turnir – viša sila mnogo je širi pojam od one u neakademskom svijetu – uključuje i razne rokove, kolokvije, ispite, zadaće općenito, i slične prijetnje. Kad u to ubrojite još i vanjske entitete, nije niti čudno da se realizacija svih aktivnosti planiranih u sklopu ovog GGWP humanitarnog LAN turnira otegla na gotovo mjesec dana.

Nagrade

Nedugo prije trešnje na šlagu ovog turnira okupili smo ponovno i najbolje igrače, gdje je najefektnije spomenuti ekipu koja je pobijedila u popularnom LoL-u (League of Legends), a nagrade su dobili uz sponzorstvo Alpha-M.

Poklon doživljaja

Prošlog tjedna, točnije u srijedu, konačno smo odveli djecu korisnike Udruge za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji “Nova budućnost” u Varaždinu na obećani izlet u LifeClass Terme Sveti Martin. U novim cipelama koje je djeci donirao Woolf, busom koji nam je osigurao Autobusni prijevoz Varaždin, uputili smo se zajedno s djecom i okupljenim volonterima koji su sudjelovali (i sudjeluju) u realizaciji (i planiranju) turnira u terme. Divan dan za divno iskustvo.

Na potez organizacije izleta za djecu odlučili smo se poučeni onom dobrom — dobre emocije, sjećanja, iskustvo i doživljaj teško je kupiti novcem. Zato smo odlučili djeci priuštiti iskustvo koje će pamtiti, a ne samo predmete koje će uskoro prerasti ili zaboraviti.

Vrijeme nas je poslužilo, pa nas je sunčan dan uz nešto sitno oblaka dočekao pri dolasku u LifeClass Terme Sveti Martin. Uz surganizaciju Sportske udruge FOI-ja imali smo osiguran ulazak u terme za djecu i volontere pratitelje. Oduševljeni vanjskim bazenima i ležaljkama termi i suncem koje nas je zvalo na druženje i opuštanje, bilo je vremena i za sunčanje, i za jutarnji aerobik u vodi, i za picigin, i za spuštanje niz tobogane (od onog najsporijeg do onog najstrašnijeg) za one koji to vole i one koji to baš i ne vole toliko, za ručak (opet osiguran u suradnji sa Sportskom udrugom FOI-ja i termama), pa za još malo opuštanja, i konačno je (pre)brzo došlo i vrijeme za povratak. Cjelodnevno uživanje u termama ostavilo je očit efekt na sve nas – od crvenila na koži do spavanja tijekom vožnje nazad u Varaždin.

Neprocjenjivo iskustvo – to je bit volontiranja i humanitarnog rada.

Više o turniru potražite na Facebook stranici GGWP humanitarnog LAN turnira, dok se za sve dodatne informacije možete javiti na adresu e-pošte: ggwpturnir@gmail.com.