Kultura građanima!

Uskoro započinjemo provedbu projekta Svi smo mi kultura vrijednog gotovo 800.000 kuna. Ugovor je potpisan 31. listopada te će trajati ukupno 18 mjeseci.

Nakon podosta godina rada na volonterskoj osnovi, naša će udruga uskoro dobiti djelatnika/cu na projektu u uredu koji nastanjujemo od početka ove godine u zgradi Centra za mlade Varaždin u Preradovićevoj ulici. Zahvaljujući suradnji s Gradom Varaždinom i dijelom ostalih stanara zgrade, Filmsko kreativnim studiom VANIMA , Udrugom TRASH i Udrugom MOP, uskoro započinjemo provedbu projekta Svi smo mi kultura vrijednog gotovo 800.000 kuna. Ugovor je potpisan 7. studenog te će trajati ukupno 18 mjeseci. Ukoliko nas pratite, znate da su prijave za zapošljavanje na radno mjesto završile 20. listopada, a nakon selekcije ćemo objaviti i predstaviti novu/og člana/icu našeg čopora.

[…] započinjemo provedbu projekta Svi smo mi kultura vrijednog gotovo 800.000 kuna.

Osim osobe zadužene za uspješnu provedbu projekta, možete očekivati i niz edukativnih sadržaja, kao što su radionice vezane uz sudioničko upravljanje kulturnim dobrima i sadržajima na održiv i uključiv način, ali i korisnih praktičnih radionica za zainteresirane, više i manje iskusne, umjetnike i kulturne dionike u Varaždinu, kao i razvoj on-line platforme za sudjelovanje u razvoju sustava upravljanja u kulturi. Što to znači za vas? Ukratko…ukoliko vas zanima bavljenje nekim oblikom kulture u Varaždinu, o mogućem sudjelovanju i uključivanju moći ćete se uskoro informirati u javnim prostorima u Varaždinu, medijima te on-line kanalima.

Kako kaže naša projektna prijava, cilj projekta je povezivanje i osposobljavanje organizacija civilnog društva, lokalnih vlasti i važnih dionika u kulturi i umjetnosti na području grada Varaždina u svrhu razvijanja modela sudioničkog upravljanja te razvoja novih kulturnih sadržaja uz aktivno uključivanje građana u kulturni život lokalne zajednice. Provedbom projekta predstavnici ciljnih skupina steći će nova znanja i iskustva iz područja sudioničkog upravljanja te uspostaviti mrežu u svrhu njegovog razvoja.

Za one koji o materiji znaju ili žele znati više, bitno je napomenuti da je za financiranje projekta nadležno Ministarstvo kulture u okviru operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” (Europski socijalni fond). Nakon prijave na poziv UP.04.2.1.04. ”Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi” i ocjene kvalitete prijedloga  provedbu projekta je odobrila Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.