Počinje provedba projekta “Mladi bude Varaždin”

S prvim prosincem i potpisom ugovora s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u provedbu je krenuo projekt Udruge mladih V.U.K. naziva “Mladi bude Varaždin”. Projekt će trajati godinu dana (do 31. studenog 2019.), a cilj mu je definiranim aktivnostima doprinijeti razvoju održivog tripartitivnog odnosa između mladih, organizacija mladih i za mlade te kreatora javnih politika s ciljem unaprjeđenja kvalitete života mladih u Varaždinu.

Projektom definirane aktivnosti su:

• mentorstvo mladih suradnika/ca na projektu za koordinaciju projekta kao ulog u kapacitete udruge kao mogućeg radnog mjesta i platforme za profesionalni razvoj njezinih članova/ica;
  • organizacija događaja – FailFest, usmjerenog profesionalnim i životnim pogreškama koje su pojedince dovele do uspjeha;
  • uspostava suradnje sa srednjim školama u Varaždinu s ciljem razvoja životnih vještina učenika/ca;
  • početak rada na razvoju volonterskog programa V.U.K.-a s mladima te
  • razvoj platforme za učinkovitije uključivanje i zagovaranje interesa mladih.

Partner na provedbi projekta je Grad Varaždin kao institucionalna podrška razvoju platforme za mlade, ulogu koju udruga V.U.K. održava već gotovo 15 godina svog postojanja.

Kako su ciljana skupina korisnika/ca projekta mladi, sve buduće i detaljnije informacije o tome kako je moguće uključiti se u aktivnosti biti će dostupne ovdje na internetskim stranicama udruge te facebook profilu udruge.