V.U.K.

Volonterski programi udruge V.U.K.

Razvijamo najprije za vas, a nadamo se uskoro uz vaše prijedloge i uz vas volonterske programe s ciljem poticanja mladih Varaždinaca/ki na aktivniji angažman u zajednici. Solidarnost je IN, a udruga mladih V.U.K. vam nudi na izbor za aktivaciju uključivanje u programe čije detaljnije opisne možete pročitati u nastavku. Naravno da na trenutnom izboru programa nećemo stati, već smo spremni podržati i vaše ideje za razvoj novih volonterskih programa jer ste vi najbolje upoznati s potrebama i problemima mladih Varaždinaca/ki. S obzirom na to vjerujemo da ste upravo vi najbolji izvor prijedloga rješenja. Podršku smo osigurali (prostor, sredstva za rad, iskusne volontere/ke i članove/ice Udruge za pomoć i informiranje), a vas trebamo kako bismo Varaždin zajedno učinili boljim mjestom za život mladih. Aktivnost provodimo u okviru projekta Udruge mladih V.U.K. i Grada Varaždina pod nazivom “Mladi bude Varaždin” uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Uz volonterski angažman u Udruzi V.U.K. otvara se cijeli niz mogućnosti za mobilnost (putovanja u okviru Erasmus + projekata) i uključivanje u razvoj i provedbu novih projekata i aktivnosti za cijelo društvo. Izbor volonterskih programa na kojima se možeš angažirati će se širiti pa svakako navrati i provjeri što je novo s vremena na vrijeme 😉

Kako bismo vas povratno kontaktirali, detaljnije informirali o vašim pravima i obavezama te uključili u željeni program, potrebni su nam podaci koje nam možete dostaviti putem OBRASCA uz odabir programa u kojem biste rado sudjelovali. Ukoliko želite sudjelovati u više ponuđenih programa molimo vas da isti obrazac ispunite više puta !

Kustos/ica u galeriji  K 10

Potreban broj volontera: 2-3

Mjesto i vrijeme/trajanje volontiranja: Galerija K10 (Kukuljevićeva 10, Varaždin) Udruge Kerameikon za vrijeme održavanja izložba. 1 – 2 puta tjedno u trajanju od dva sata u svibnju, lipnju, kraju kolovoza i rujnu 2019. godine.

Ciljevi i učinak volonterskog angažmana: Poboljšati komunikacijske vještine i steći znanja o radu kustosa te samostalno upravljati galerijskim prostorom.

Opis posla i odgovornosti: Samostalan rad u galeriji koji podrazumijeva vođenje evidencije posjetitelja i pružanje informacija o izložbi koja se održava te radu udruge.

Potrebna znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije:
Potrebne su komunikacijske vještine i poznavanje barem jednog stranog jezika, prijašnje iskustvo nije potrebno. Poželjan je interes i generalno poznavanje za galerijski rad ili samu umjetnost.

Dobrobiti za volontera/ku: Edukacija o poslu kustosa, mogućnost upoznavanja novih ljudi i komunikacije na stranom jeziku, razvijanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina. Upis volonterskih sati u volontersku knjižicu, potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Plan uvođenja u posao i edukacija: Prije početka volontiranja s volonterima se obavlja sastanak te edukacija o radu u galeriji.

Praćenje, podrška i evaluacija rada: Volonterov rad prati koordinator volontera i voditelj/ica galerijskog prostora. Poželjno je da volonter u kratkim crtama zabilježi u dnevnik volontiranja svoje iskustvo kako bi mogao pratiti vlastiti napredak.

Asistent/ica u vršnjačkom učenju

Potreban broj volontera: definira se prema izraženoj potrebi

Mjesto i vrijeme/trajanje volontiranja: Rad u prostorijama Centra za mlade (Preradovićeva 4, Varaždin) jedan puta tjedno u trajanju od travnja do lipnja i od rujna do prosinca 2019.

Ciljevi i učinak volonter4skog angažmana: Podrška u učenju za učenike/ce srednjih škola (instrukcije) iz različitih područja.

Opis posla i odgovornosti: Pomoć pri učenju i objašnjavanju gradiva.

Potrebna znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije: Interes i dobro razumijevanje materije,poželjne su osnovne pedagoške vještine i poznavanje alata za učenje na daljinu.

Dobrobiti za volontera: Razvijanje edukacijskih vještina, vršnjačko druženje, stjecanje novih prijatelja i poznanstava. Upis volonterskih sati u volontersku knjižicu, potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Plan uvođenja u posao i edukacija: Prije početka volontiranja volontere će se obavijestiti o potrebama koje su izrazili učenici/e srednjih škola te se ovisno o tome mogu javiti za predmet za koji smatraju da im najbolje leži.

Praćenje, podrška i evaluacija rada: Volonterov rad prati koordinator volontera. Poželjno je da volonter u kratkim crtama zabilježi u dnevnik volontiranja svoje iskustvo kako bi mogao pratiti vlastiti napredak

Novinar/ka Udruge V.U.K

Potrebni broj volontera: 2

Mjesto i vrijeme/trajanje volontiranja: Rad na računalu jedan puta tjedno u trajanju od travnja do prosinca 2019. godine ili ovisno o mogućnostima volontera/ke.

Ciljevi i učinak posla: Steći vještinu novinarskog pisanja te ju vježbati kroz pisanje članaka.

Sadržaj posla i odgovornosti: Kroz pisanje kratkih članaka i osvrta na događanja održana u sklopu projekta Mladi bude Varaždin steći kompetenciju pisanja za web-stranicu.

Potrebna znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije: Potrebne su komunikacijske vještine i pohađanje događaja kako bi znali o čemu se radi prilikom pisanja članaka. Prijašnje iskustvo nije potrebno jer ćemo osigurati potrebnu edukaciju.

Dobrobiti za volontera: Stjecanje iskustva u polju novinarstva i vježbanje vještine pisanja. Upis volonterskih sati u volontersku knjižicu, potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Plan uvođenja u posao i edukacija: Prije početka provedbe ovog volonterskog programa profesionalni novinar/ka će održati jednodnevnu edukaciju kojom će upoznati volontere/ke o osnovama pisanja članaka.

Praćenje, podrška i evaluacija rada: Volonterov rad prati koordinator volontera i novinar/ka koja će održati edukaciju. Poželjno je da volonter u kratkim crtama zabilježi u dnevnik volontiranja svoje iskustvo kako bi mogao pratiti vlastiti napredak.

Želim volontirati na programu…

Pristupi i izaberi program u okviru kojeg želiš volontirati na poveznici OVDJE!

Što ti misliš? Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.