Volonterske akcije udruge V.U.K.

Volonterske akcije razlikuju se od volonterskih programa po trajanju te u njih spada kratkoročni volonterski angažman. Solidarnost je IN, a udruga mladih V.U.K. vam nudi na izbor volonterske akcije kroz koje se možete aktivno uključiti u zajednicu čije detaljnije opise možete pročitati u nastavku. Naravno da na trenutnom izboru akcija nećemo stati, već smo spremni podržati i vaše ideje za razvoj novih volonterskih akcija jer ste vi najbolje upoznati s potrebama i problemima mladih Varaždinaca/ki .

Podršku smo osigurali (prostor, sredstva za rad, iskusne volontere/ke i članove/ice Udruge za pomoć i informiranje), a vas trebamo kako bismo Varaždin zajedno učinili boljim mjestom za život mladih. Aktivnost provodimo u okviru projekta Udruge mladih V.U.K. i Grada Varaždina pod nazivom “Mladi bude Varaždin” uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Uz volonterski angažman u Udruzi mladih V.U.K. otvara se cijeli niz mogućnosti za mobilnost (putovanja u okviru Erasmus + projekata) i uključivanje u razvoj i provedbu novih projekata i aktivnosti za cijelo društvo. Izbor volonterskih akcija na kojima se možeš angažirati će se širiti pa svakako navrati i provjeri što je novo.

Kako bismo vas povratno kontaktirali, detaljnije informirali o vašim pravima i obavezama te uključili u sudjelovanje u volonterskim akcijama potrebni su nam podaci koje nam možete dostaviti putem obrasca.
Akcije u kojima bi sudjelovali sami birate, a ukoliko želite sudjelovati u više ponuđenih akcija molimo vas da isti obrazac ispunite više puta!

Naslov pozicije: Pomoćnik/ica u kategorizaciji knjižnice

Potrebni broj volontera: 2

Mjesto i vrijeme/trajanje volontiranja: Rad u prostorijama Centra za mlade (Preradovićeva 4, Varaždin) u ožujku i travnju 2019.
Ciljevi i učinak posla: Cilj je pomoći nam u uređenju knjižnice kako bi mogla krenuti s radom odnosno kako bi mogli omogućiti posuđivanje knjiga korisnicima Centra.
Sadržaj posla i odgovornosti: Slaganje i kategorizacija knjiga po temama i abacedi.
Potrebna znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije: Dobra volja i interes za knjigama ili strast za uređenjem prostora.
Dobrobiti za volontera: Volonter/ka stječe iskustvo timskog rada i organizacijske vještine, upis volonterskih sati u volontersku knjižicu.
Plan uvođenja u posao i edukacija: Kroz orijentacijski sastanak cilj nam je upoznati se sa volonterima i dogovoriti se oko termina provođenja ovisno o mogućnostima volontera te im dati uvid u postojeće knjige te zajedno s njima osmisliti preuređenje knjižnice.
Praćenje, podrška i evaluacija rada: Volonterov rad prati koordinator volontera. Poželjno jeda volonter u kratkim crtama zabilježi u dnevnik volontiranja svoje iskustvo kako bi mogao pratiti vlastiti napredak.

Naslov pozicije: Asistent/ica u izradi kratkog videa

Potrebni broj volontera: 3

Mjesto i vrijeme/trajanje volontiranja: Centar za mlade (Preradovićeva 4, Varaždin) u ožujku i travnju 2019.
Ciljevi i učinak posla: Za potrebe promocije volontiranja na internetu snimiti ćemo kratki video. Cilj nam je uz pružanje osnove filmske terminologije dati mogućnost osobama s volonterskim iskustvom da sami sudjeluju u procesu izrade videa. Koristiti ćemo mobitele kao alate s kojima ćemo snimati da pokažemo kako oprema nije preduvjet u stvaranju videa. Sadržaj posla i odgovornosti: U 3 susreta volonteri bi bili upoznati sa:
1. osnovama scenarija i storyboarda. Od volontera se očekuje da uz mentorstvo članova Udruge smisle scenarij za video kojim poziva druge ljude na volontiranje.
2. upoznavanje s alatom koji svi već imaju – mobitelom i snimanje prema zamišljenom predlošku te
3. montiranje i objava na internetu.
Potrebna znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije: Potrebno je imati minimalno dva prethodna volonterska angažmana kako bi kroz opis stečenog iskustva volonter/ka mogao doprinjeti razvoju scenarija za kratki video.
Dobrobiti za volontera: Volonter/ka stječe iskustvo timskog rada, upoznaje osnove filmskog jezika i montaže te upis volonterskih sati u volontersku knjižicu.
Plan uvođenja u posao i edukacija: Kroz orijentacijski sastanak cilj nam je upoznati se sa volonterima i dogovoriti se oko termina provođenja ovisno o mogućnostima volontera.
Praćenje, podrška i evaluacija rada: Volonterov rad prati koordinator volontera. Poželjno je da volonter u kratkim crtama zabilježi u dnevnik volontiranja svoje iskustvo kako bi mogao pratiti vlastiti napredak.