VOLONTERSKI PROGRAMI “VARAŽDIN ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU MLADIH 2022.”

Asistent/ica koordinatoru kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. godine za UPRAVLJANJE PROJEKTOM

Potrebni broj volontera/ki: 1

Mjesto i vrijeme/trajanje volontiranja: Centar za mlade (Preradovićeva 4, Varaždin); tijekom 2019. (ovisno o mogućnosti)

Ciljevi i učinak posla: Pomoć u planiranju, pripremi natječajne prijave, sudjelovanje u organizaciji aktivnosti kandidature, razdradi programskih pravaca, financijskom planiranju, s ciljem pravovremene i kompletne prijave (programa) Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022.

Sadržaj posla i odgovornosti: Desk research, pravovremena dostava informacija zatraženih od koordinatora, povremeno sudjelovanje na sastancima itd.

Potrebna znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije: Motivacija za upravljanjem projektima i planiranjem.

Dobrobiti za volontera: Upis volonterskih sati u volontersku knjižicu, potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem (upravljanje projektima, prikupljanje sekundarnih podataka, komunikacija s partnerima, timski rad, kreativno i kritičko razmišljanje itd.).

Plan uvođenja u posao i edukacija: Orijentacijski sastanak u vezi termina i mogućnosti rada s koordinatorom.

Praćenje, podrška i evaluacija rada: Volonterov rad prati koordinatorica volontera i koordinator kandidature. Poželjno je da volonter/ka u kratkim crtama zabilježi u dnevnik volontiranja svoje iskustvo kako bi mogao pratiti vlastiti napredak.

Prijava: Motivacijsko pismo pošaljite na nino@varazdin2022.eu
Napomena: U motivacijskom pismu se ukratko predstavite

Asistent/ica koordinatoru kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. godine za POLITIKE ZA MLADE

Potrebni broj volontera/ki: 1

Ciljevi i učinak posla: Pomoć u analizi strateških dokumenata u sektoru mladih, planiranje zagovaračkih aktivnosti na lokalnoj razini, a vezanih za politike za mlade, analiza trenutnog stanja lokalnih politika za mlade.

Sadržaj posla i odgovornosti: Desk research, pravovremena dostava informacija zatraženih od koordinatora, povremeno sudjelovanje na sastancima, osmišljavanje aktivnosti itd.

Potrebna znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije: Motivacija i interes za politikama za mlade.

Dobrobiti za volontera: Upis volonterskih sati u volontersku knjižicu, potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem (upoznavanje sa strateškim dokumentima u sektoru mladih, prikupljanje sekundarnih podataka, komunikacija s partnerima, timski rad, kreativno i kritičko razmišljanje itd.).

svoje iskustvo kako bi mogao pratiti vlastiti napredak.

Prijava: Motivacijsko pismo pošaljite na nino@varazdin2022.eu
Napomena: U motivacijskom pismu se ukratko predstavite

Asistent/ica umjetničkom voditelju kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. godine

Potrebni broj volontera/ki: 1

Ciljevi i učinak posla: pomoć u izradi vizualnog sadržaja, priprema sadržaja za društvene mreža, razvoj vizualnog identiteta i reklamnih materijala.

Sadržaj posla i odgovornosti: Uključivanje u procese brendiranja, sakupljanje ideja i slaganje moodboardova, komunikacija s umjetničkim voditeljem, samostalna izrada materijala prema standardima brenda, sudjelovanje u izradi vizualne strategije brenda.

Potrebna znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije:poznavanje alata za grafičko oblikovanje (Adobe Illustrator), poznavanje i pračenje trendova, iskustvo sa sličnim zadacima, poznavanje alata za animiranje je prednost (Adobe After Effects), poželjan je kratki portfolio sa sličnim radovima.

Dobrobiti za volontera: Upis volonterskih sati u volontersku knjižicu, potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Plan uvođenja u posao i edukacija: Orijentacijski sastanak u vezi termina i mogućnosti rada s umjetničkim voditeljom.

Praćenje, podrška i evaluacija rada: Volonterov rad prati koordinatorica volontera i umjetnički voditelj. Poželjno je da volonter/ka u kratkim crtama zabilježi u dnevnik volontiranja svoje iskustvo kako bi mogao pratiti vlastiti napredak.

Prijava: Motivacijsko pismo pošaljite na antonio@varazdin2022.eu
Napomena: U motivacijskom pismu se ukratko predstavite

Asistenti/ice komunikacijskoj stručnjakinji kandidature Varaždina za Europsku prijestlonicu mladih 2022. godine

Potrebni broj volontera/ki: 2

Ciljevi i učinak posla: Pomoć u podizanju vidljivosti kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Sadržaj posla i odgovornosti: Pomoć u izradi komunikacijske strategije s komunikacijskom stručnjakinjom, pomoć u održavanju društvenih mreža i kanala komunikacije (FB, IG, YT, Twitter, Snapchat), komunikacija na relaciji komunikacijska stručnjakinja – umjetnički voditelj – asistent/ica komunikacijskoj stručnjakinji, sudjelovanje u izradi ideja/plana za javnu kampanju i komunikaciju.

Potrebna znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije: Motivacija za rad u području upravljanja komunikacijama.

Dobrobiti za volontera: Upis volonterskih sati u volontersku knjižicu, potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem (upoznavanje s odnosima s javnošću, planiranjem, medijima itd.).

Plan uvođenja u posao i edukacija: Orijentacijski sastanak u vezi termina i mogućnosti rada s komunikacijskom stručnjakinjom.

Praćenje, podrška i evaluacija rada: Volonterov rad prati koordinatorica volontera i komunikacijska stručnjakinja. Poželjno je da volonter/ka u kratkim crtama zabilježi u dnevnik volontiranja svoje iskustvo kako bi mogao pratiti vlastiti napredak.

Prijava: Motivacijsko pismo pošaljite na jelena@varazdin2022.eu