Napulj: Rad s mladima na lokalnoj razini

Što je rad s mladima? Kako ga formalno i profesionalno priznati na razini Europe, države, ali i na lokalnoj razini? Koji su izazovi Republike Hrvatske u političkom, ekonomskom, društvenom i profesionalnom priznavanju rada s mladima?

Kako bismo predstavili vlastite izazove i prakse u radu s mladima, sudjelovali smo na međunarodnoj konferenciji europskih i mediteranskih zemalja tzv. EuroMed-a (Tunis, Egipat, Alžir, Palestina, Jordan, Libanon, Izrael) i zaključili da su prakse u radu s mladima različite te ne postoji jedinstven model u provedbi.
Nova “EU strategija za mlade (2019.-2027.)” kao jedan od prioriteta vidi profesionalizaciju rada s mladima i udruge mladih kao nositelje promjena u tom području.
V.U.K. će i dalje nastojati zagovarati rad na strateškom pristupu radu s mladima, ali i direktnom radu na terenu.

Više informacija o radu s mladima i praksi u RH, ali i u Varaždinu, slobodno pronađite u našoj prezentaciji koju smo pripremili za sve međunarodne sudionike, kao i za nas lokalce!
Hvala Marku Kovačiću na konkretnim informacijama i Mreži mladih Hrvatske na relevantnim dokumentima.