3Re Video for Europe of TOMOrROW_Varaždin

U travnju 2019.godine proveli smo dvodnevnu radionicu u sklopu projekta 3Re VIDEO.
Kroz radionicu mladi su naučili osnove snimanja i montiranja, te su te vještine primjenili kako bi prikazali stanje (ne)zaposlenosti mladih u Hrvatskoj.
Ovaj projekt uvodi novu 3RE VIDEO metodu (ReSearch, ReView, ReAct) koja je namijenjena pružanju podrške mladima u procesu profesionalne orijentacije i odlučivanja o karijeri, odnosno pomoći reintegraciji mladih u obrazovanje i osposobljavanje.

ReSearch– sudionici su radili istraživanje o (ne)zaposlenosti, vještinama koje su potrebne za taj posao te identificirali prednosti i nedostatke formalnog i neformalnog obrazovanja i mekih vještina potrebnih za taj posao.
ReView– Pregledom prikupljenih informacija kroz diskusiju se napravila samoprocjena, a zatim su sudionici snimili kratak video, gdje su kroz komičan, ali i kritičan način prikazali stanje (ne)zaposlenosti mladih u Hrvatskoj.
ReAct – Za promicanje uloge mekih vještina i načina za njihovo poboljšanje za bolji položaj mladih na tržištu rada (promicanje aktivnog sudjelovanja, kritičkog mišljenja, problema rješavanje i razmišljanje izvan okvira rada s videom), te koliko je motivacija pojedinca važna za uspijeh, sudionici su prikazali kroz video.

Udruga mladih Varaždinski Underground Klub (V.U.K.) partner je na projektu 3RE VIDEO for EUROPE of TOMOrROW, u sklopu programa Erasmus+. Nositelj projekta je Udruženje Epa Brčko (Bosna i Hercegovina), a partneri su osim V.U.K.-a – Sfera66 – Italy, Monte di Procida (Italija), @Nevladino udruženje Prima, Podgorica (Crna Gora), Farra Fanfarra Associação Cultural, Sintra (Portugal), Udruženje Svetlost, Šabac (Srbija).