V.U.K.

EpiCentar

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira, koja se održava od 22. – 25. svibnja, ove godine prijavili smo se kao organizatori volontiranja. Hrvatska volontira nacionalna je manifestacija koja od 2011. godine mobilizira velik broj organizatora volontiranja i volontera. Nit vodilja ovogodišnje manifestacije je: “Gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti”.  Potaknuti time želimo pokazati kakvu zajednicu mi želimo u Varaždinu.

U subotu, 25.5, od 10:00 – 18:00 sati, provesti ćemo cjelodnevni program u dvorištu Centra za mlade Varaždin, s ciljem senzibiliziranja javnosti o temama ekologije, održivog razvoja, zajedništva i volontiranja. Program, pod nazivom EpiCentar sastojati će se od više segmenata i u potpunosti je besplatan.

*U slučaju kiše, program se seli u unutarnje prostorije Centra za mlade.

Program Epicentar

Buvljakom bez novca, koji će se održati za cijelo vrijeme provedbe programa, želimo potaknuti sve zainteresirane da stvari koje više ne trebaju i ne koriste razmjene umjesto da ih bace, a ujedno i eliminiraju potrebu za kupnjom novih.

Program počinje u 10:00 sati sa zdravim buđenjem kojim želimo educirati zainteresirane o yogi i pravilnom disanju, a nakon razgibavanja raditi ćemo smoothije. Akustični jam session biti će otvoren za sve zainteresirane od 12:00-18:00 sati. Pripremili smo gitare, zvečke, klavijature…a vas pozivamo da sa sobom uzmete instrument koji vam najbolje leži.

Kroz koncept Stvaramo (zajednicu u kojoj želimo živjeti) želimo potaknuti posjetitelje da se kreativno izraze na bilo koji način, kolažom, izradom skulpture, pisanjem, crtanjem…(materijal ćemo pripremiti mi) na temu zajednice kakvu žele u Varaždinu. Naš cilj je potaknuti posjetitelje da identificiraju konkretne probleme zajednice i daju svoju viziju rješavanja istih. U ovom djelu programa napraviti ćemo drvenu kutiju za sugestije građana i na taj način otvoriti analogni komunikacijski kanal između zajednice i Udruge V.U.K. zato da bude dostupna baš svima (da se ne treba koristiti tehnologija kao posrednik u prenošenju poruke). Tako ćemo otvoriti direktnu komunikaciju s građanima i pokazati da smo zajedno spremni napraviti pozitivnu promjenu u svojoj zajednici. 

Društvene igre igrati će se od 15:00 – 17:00 sati, neke od društvenih igara pripremiti ćemo mi (Fierce Women karte, Bingo, Monopoly…) ali vas pozivamo da sa sobom donesete svoju najdražu društvenu igru. Program ćemo završiti kvizom – Ja sem Varaždinec o popularnoj kulturi grada Varaždina i gradu općenito. Prijaviti se mogu timovi (do 5 ljudi u jednom timu), a prijave će biti moguće na licu mjesta.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i sviraju, pjevaju, crtaju, uče, plešu, stvaraju…i ono najvažnije – dobro se zabave i s nama podijele svoja iskustva i sugestije! 🙂

Svi zainteresirani za volontiranje mogu se uključiti u organizaciju i/ili provedbu programa tako da zajedno pokažemo kakvu zajednicu želimo u Varaždinu! 🙂
Prijaviti se možete do 23.5., a prijave su moguće na linku: https://tinyurl.com/y33dy8nm

Ovaj program biti će proveden u sklopu projekta Mladi bude Varaždin, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uz podršku Grada Varaždina.

Što ti misliš? Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.