V.U.K.

NajŠapa V.U.Ka – nagrada za volonterstvo 2019.

Vjerujemo da primjećujete geste svih onih malih velikih ljudi koji više ili manje redovito ugrađuju vlastite kompetencije na solidaran i nesebičan način u boljitak zajednice u kojoj žive. Ovo je prilika da njihove kvalitete kao takvih učinite vidljivijima te iskažete poštovanje njihovim naporima. Udruga mladih V.U.K. djeluje na području grada Varaždina i okolice već gotovo 15 godina te od svojih početaka stremi djelovanju na volonterskim osnovama. To joj omogućuje slobodu u razvoju stavova vezanih uz okolinu u kojoj djeluje te nezavisnost od vanjskih interesnih utjecaja.

U okviru projekta “Mladi bude Varaždin” koji provodimo u partnerstvu s Gradom Varaždinom uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, osmislili smo model dodjele godišnje nagrade za doprinos zajednici u okviru volonterskog angažmana zaslužnim pojedincima/kama. Vi, bez obzira jeste li pojedinac/ka ili organizacija, možete sudjelovati u procesu predlaganja kandidata titule NajŠapa V.U.Ka. Kako bi vam bilo lakše sebi i drugima objasniti zašto točno baš vaš/a kandidat/kinja treba dobiti priznanje za svoj angažman u zajednici, u nastavku vam dajemo službenu definiciju OPĆE DEKLARACIJE O VOLONTERSTVU:

“Volonterstvo (ili dobrovoljni/dragovoljni rad) je jedan od kamena temeljaca civilnoga društva, jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude. U vremenu globalizacije i stalnih promjena, svijet postaje sve manji i složeniji, a događanja u njemu u sve su većoj međuovisnosti.”

Tko može biti vaš predloženi kandidat/kinja? – Sve osobe s navršenih 15 godina i starije.

Kako se mjeri značaj njihova volonterskog angažmana? – Priznanjem zajednice koja će svojeg/u kandidata/inju imati priliku podržati u on-line glasovanju koje će se održati od 1. do 20. studenog 2019. godine putem poveznice koju ćemo objaviti na on-line platformama V.U.K.-a.

Što vi možete? – Popuniti obrazac s opisom zasluga/angažmana za koji predlažete svog kandidata/kinju (napomena: nije potrebno priložiti službene dokaze poput broja registriranih sati volontiranja ili volonterske ugovore)

Mi ćemo u okviru provjere kandidata osigurati njihov pristanak na sudjelovanje u procesu glasovanja kako bismo utvrdili što zajednica smatra najznačajnijim doprinosom, a na kraju sve njih nagraditi simboličnim znakovima pažnje i širenjem priče o njihovoj nesebičnosti.

Izbor najvolontera/ke godine biti će na Međunarodni dan volontera – 5.12!

PRIJAVE: https://tinyurl.com/yyx8doqd

Što ti misliš? Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.