V.U.K.

Pero je jače od mača

Kao jedina zasad, udruga mladih u Varaždinu, pobrinuli smo se da sadržaja, kojima će mladi Varaždinci i Varaždinke unaprijediti svoje kompetencije, ne ponestane. Zato smo još na proljeće ove godine prijavili projekt na natječaj koji je za lokalne udruge raspisala Varaždinska županija. Projekt je financijski podržan te slijedi njegova provedba. I to ne samo u Varaždinu, gdje se financijski uključio i Grad Varaždin, već i Ludbregu, gdje su naši prijatelji iz udruge Lumen odlučili podržati njegovu provedbu 🙂

O čemu se radi?

Opći cilj projekta jest potaknuti društveno uključivanje, razvoj kritičkih stavova te aktivizma mladih na području Varaždinske županije pružanjem profesionalne pomoći mladima u razvoju
vještina i osobnog stila pismenog izražavanja. To znači da ćemo svima vama zainteresiranima pružiti mogućnost da potpuno besplatno sudjelujete u radionicama pisanja:

1. Kreativnog pisanja (poezija, proza, dramski tekst itd.)
2. Novinarskog teksta (informativni, istraživački novinarski tekstovi, objava za javnost – tiskani i elektronički mediji itd.)
3. Znanstveno istraživačkog/stručnog rada (metodologija, pravila citiranja, primjena itd.)

Što će vam ta znanja?

Počeli ste studirati i čekaju vas prvi seminari ili ste već iskusan student/ica i ostalo vam je još samo napisati završni/diplomski rad? Radite ili biste rado radili za neki portal, bavili se content managementom, izvještavali za neki od medija? Član/ica ste benda i želite početi raditi na autorskim pjesmama ili vam je pisanje jednostavno hobi i želite unaprijediti svoju vještinu? Kroz ovaj projekt ćemo vam osigurati stručno vodstvo da unaprijedite svoje vještine i budete uspješni u svemu iznad navedenom.

Gdje?

Kao što možda znate, već se gotovo godinu dana bavimo i krećemo u Centru za mlade grada Varaždina (bivši Dom željezničara) te nam je taj prostor dosad omogućio organizaciju velikog broja sadržaja. Odlučili smo da tamo nastavljamo, a ukoliko dođe do promjena preuzimamo obavezu da vas o tome obavještavamo redovito.

Kada?

Dogovaramo ukupno tri tematske radionice s potencijalnim voditeljima te ćemo termine održavanja objavljivati u ovom događaju te sve vas koji se prijavite individualno informirati putem e-mail servisa.

Kako se prijaviti?

Kako biste sudjelovali u ovim zanimljivim i korisnim radionicama, molimo vas da se prijavite u inbox Udruge mladih V.U.K. sa sljedećim podacima:
– Ime i prezime
– E-mail adresa
– Radionica/e za koje se prijavljujete (kreativno pisanje, novinarski tekst, znanstveno/istraživački/stručni rad)