V.U.K.

KineDok @ VAKUUM: Razred

16.11.2016. @ 18:00 – 19:30 –

Pune četiri godine, film prati tri djevojke koje se suočavaju s tipičnim srednjoškolskim izazovima…


Učitavanje mape...

Datum i vrijeme

16.11.2016.
18:00 - 19:30
0

Lokacija
VAKUUM klubU suradnji s kinom Galerija donosimo tri dokumentarca projekta KineDok u prostor VAKUUM kluba, koje možete gledati na velikom platnu, iz udobnosti fotelja i kauča, u našem prostoru.

Ova film posvetit ćemo obilježavanju Međunarodnog dana studenata i učenika, 17. studenog.


Razred

Svakog ljeta nekoliko hrabrih mladih Romkinja iz Baranje bori se za titulu Miss Roma. A poslije titule obično slijedi i prošnja. Mlade djevojke, bez izgledne perspektive za trajno zaposlenje, napuštaju školu, rode djecu i već godinama održavaju ovu teško promjenjivu proceduru na životu. A onda se pojavila nova generacija djevojaka koja je odlučila pokušati drugačije, završiti školu i postati prvim članicama svojih obitelji koje će imati srednjoškolsku diplomu!

U Hrvatskoj danas živi između 10,000 i 40,000 romskog stanovništva. Statistike pokazuju kako je zbog visokog nataliteta i kratkog životnog vijeka polovina romskog stanovništva mlađa od 19 godina. Samo 10% Roma ima završenu osnovnu, a samo ih 4% upiše srednju školu. U većini slučajeva ispisuju se već na prvoj godini. Tek su 2% baranjskih Roma u stalnom radnom odnosu Žene se uglavnom udaju rano, u prosjeku već sa 17 godina i rode po četvoro djece te zbog toga nikada ne stupe u radni odnos niti uspiju steći privatno vlasništvo.Nukleus film

Naslov (originalni): Razred
Vrijeme: 82
Redatelj: Vesna Cudic
Jezik: hrvatski
Godina: 2015
Zemlja: Hrvatska
Producent: Siniša Juričić

 

382

sadržaj preuzet sa stranice KineDok projekta.

Što ti misliš? Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.