FotoRe:animator

fotoreanimator_01

FotoRe:animator je jednodnevno fotografsko natjecanje u organizaciji Udruge mladih V.U.K. i udruge nuSynergetic kojem je cilj privlačenje pozornosti na zapuštene prostore koji se nalaze na prostoru Varaždina. Fotomaraton je dio projekta pod nazivom nuArs Session No. 1 koji je financijski djelomično podržao Grad Varaždin putem javnog poziva. Predviđen početak projekta je listopad 2016. godine, a sam FotoRe:animator će se održati 23. listopada.

Kroz razne performanse (glazba, moda, ples) koje ćemo organizirati želimo ukazati na nebrojene aktivnosti čije je održavanje moguće u ovim zapuštenim prostorima. Također, povezivanjem različitih grana umjetnosti želimo stvoriti sinergiju doživljaja za same izvođače-umjetnike te publiku.

FotoRe:animator uz natjecateljsku komponentu uključuje i onu edukativnu koja podrazumijeva predavanja i radionice iz područja fotografije (o rasvjeti, fotografiranju modela i arhitekture te tehničkom aspektu fotografije).

Natjecateljska komponenta uključuje odabrane teme u okviru kojih će prijavljeni natjecatelji moći pokazati svoje vještine. Sudionici foto-natjecanja će svoje najbolje dvije fotografije korištenjem web stranice jednog od partnera uploadati najkasnije do tjedan dana nakon održavanja fotomaratona. Nakon prikupljanja fotografija ocjenjivačko tijelo, u sastavu tri člana/ice (1 predstavnik organizatora, 1 predstavnik udruge Fotoklub Varaždin i 1 nezavisni član) će odabrati najbolje fotografije iz svake kategorije (teme). Proces ocjene pristiglih radova će trajati tjedan dana, nakon čega će biti održana izložba uz proglašenje pobjednika/ca koji/e će primiti nagrade.

Prijava na FotoRe:animator

Prijave će biti otvorene do 20.10.2016. 23:59. Broj sudionika za ovaj događaj je ograničen zato požurite s prijavama!

Kotizacija za sudionike: 30kn

Teme:

• Urbano propadanje
  • Oživljene ruševine

Sponzori i partneri:

grad_lepinusynergetic_logo_white_smallvuk_sq
prizma_logologo-2d-bigkookabee-logo
82644d3aca4f75c859b178d381b099c3_xl isis-logo-black14658183_10209921231719762_727534830_n
manuela-logologotzgv

Komentari sudionika:

“odlična i zanimljiva predavanja”

“Klasika. Vedink fesn i tak to. Dečki iz Prizme su se potrudili pomoći i ne samo s rasvjetom kaj vjerojatno dosta utječe na kvalitetu fotki.”

zgodan događaj….što prije ponoviti

Ima dosta mjesta za napredak, ali sve u svemu dobro.

Čestitam svima na hrabrosti i volji i nadam se da se vidimo uskoro na novom reanimatoru 😀

LP

Osvrt na događaj iz perspektive volontera