V.U.K.

Svi smo mi kultura

O projektu

Projekt Svi smo mi kultura provodi Udruga mladih V.U.K. kao nositelj projekta zajedno s partnerima: Gradom Varaždinom, Filmsko kreativnim studijom VANIMA, Udrugom Trash i Udrugom MOP.

Od studenog 2018 proveli smo mnoge aktivnosti za osnaživanje članova organizacija civilnog društva, ali smo se i povezivali na lokalnoj razini te težimo formiranju dobrih partnerstava kako bi zajedno utjecali na kultura našeg grada. Regionalno se povezujemo s drugim gradovima (Čakovec, Zagreb, Karlovac, Rijeka, Pula).

Projekt se provodi do travnja 2020 te se još stignete uključiti i razvijati svoje vještine kroz neformalne oblike učenja.

Sve aktivnosti projekta možete pratiti i na web adresi projekta, ali i preko društvenih mreža.

Sudionici

Sudionici su članovi organizacija civilnog društva koje djeluju u gradu Varaždinu i u županiji na lokalnoj razini i na nacionalnoj razini te se ovim putem želimo zahvaliti svima koji su prepoznali aktivnosti projekta kao vrijedne za razvoj vještina upravljanja i vođenja udruge te kao izvanrednu priliku za povezivanje i suradnju. Osim edukacija koje provodimo (participativno budžetiranje, sudioničko upravljanje u kulturi, volontiranje u kulturi, organizacija festivala i kulturnih događaja, marketing, poslovni modeli društvenog poduzetništva, upravljanje udrugom, upravljanje projektnim ciklusom) mi se znamo i dobro zabavljati te istraživati digitalne medije (digitalni marketing, dizajn digitalnih slova, digitalna ilustracija, web dizajn, eksperimentalni film, animirani film, dokumentarni film, montaža). Sudjelovali smo i u organizaciji festivala (MOP Špancirfest, VAFI i RAFI film festival, Trash film festival) koji su uvijek dobra prilika za upoznavanje rada drugih i otkrivanje novih kreativnih puteva za izražavanje.

Javna tribina o sudioničkom upravljanju u kulturi

Ciljevi projekta

Cilj projekta je povezivanje i osposobljavanje organizacija civilnog društva, lokalnih vlasti i važnih čimbenika u kulturi i umjetnosti na području grada Varaždina.

Predstavnici ciljnih skupina steći će nova znanja i iskustva iz područja sudioničkog upravljanja te uspostaviti mrežu u svrhu njegovog razvoja, povećanja kulturnih sadržaja i većeg uključenja građana u kulturni život lokalne zajednice.

Radionica eksperimentalnog filma